keskiviikko 21. lokakuuta 2009

Rutiseva sika ja muita löytöjä

Pienessä kodissani, joka on myös Hellin tuleva koti, on aina liikaa tavaraa. Koiratarpeiston kanssa on siis syytä olla varovainen.



Periaatteessa suosin kierrätystä, mutta vuoden 1982 Moskovan Olympialaisista tuliaisena saatua Miska-nallea en ehkä tohdi antaa Hellille ensimmäiseksi vinkuleluksi. Kumisella, 20 cm korkealla maskotilla olisi kyllä kokemusta pentujen vahtimisesta. Löysin sen uudelleen kolme vuotta sitten mökin ulkovaraston ylähyllyltä, osana oravanpesän tukirakennetta. Oikeaan korvaan oli tehty oivallinen purukaluston tallennus, vasemmasta tassustakin oli jyrsitty pala.

Eläinkaupoissa harhaillessani olen törmännyt useaan erilaiseen vinkuleluun, aktivointileluun, matkakassiin, pantaan —ja kyllä, myös pikkukoiran tennisasuun (sisältää päähän kiinnitettävän lipan). Eniten minua hämmensivät narttukoiran juoksupöksyt, joita kääntelin kädessäni melko kauan, ennen kuin tajusin ettei kyse ollut pikkutuhmista naisten alushousuista, vaan pitsillä koristellusta, kiimaisen koiran vuotosotkua tyrehdyttävästä vaatekappaleesta.

Jos jostain, niin erilaisen tavaran liian suurimittaisesta tarjonnasta tulee yhä vahvempi tarve valita tarkoin ja huolellisesti tulevalle koiralle hankittavat tavarat.
Toisin sanoen kynsileikkureiden, hampaidenhoitovälineiden, puruluiden, pannan, taluttimen ja ruokakupin lisäksi päätin hankkia vain yhden (täydellisen) kappaleen sisähöpölelua, ulkoleikkikalua, kantokassia sekä koiranpetiä.

Höpölelu löytyi äkkiä: musta possu (lähes samankokoinen Hellin kanssa), joka röhisee hijaa mutta pontevasti puristettaessa. Innostuin lelusta niin kovasti, että esittelin sitä päivän jokaisessa palaverissa. Eniten hihkuntaa possu herätti keskustakirjaston suunnittelutyöryhmässä, joka pyysi sitä heti lainaan seuraavaan suunnittelukokoukseen puheenjohtajan nuijan/ajanilmoittajan rooliin. Kun possu pääsee niin viisaisiin tehtäviin jo ennen Hellin retuuttamista, tulee koirasta varmasti melko viisas tyyppi.



Ulkolelua mietin kauemmin. Lopulta tartuin siniseen renkaaseen, joka näytti tismalleen samanlaiselta lelulta, millä mummilan Riku-koira lapsuudessani aina leikki. Vielä kotona kuvittelin ostaneeni sen sinisen renkaan, mutta kassista löytyikin sen punainen versio. Olen ilmeisesti vaihtanut alitajuisesti väriä. Toivottavasti en koiran sukupuolen vuoksi.

Koirakassista soitin eräälle tuttavalleni, joka suunnittelee työkseen laukkuja. Sanoin että tee meille tyylikäs mutta toimiva koirakassi. Ja kivalla kuosilla pliis. Tuloksia odotetaan ensi keväänä. Siihen asti kannan Hellia sylissä, marimekon matalassa Matkuri-kassissa tai rei'itän saksilla varastossa pölyyntyvän, pienen putkikassin koiran hätävarakulkuneuvoksi.

Ratikassa istuessani huomasin muuten, että Vallilassa on Helsingin Eläinsuojeluyhdistyksen kirpputori. En tiedä löytyykö paikasta eläimeltä toiselle kierrätettyä tavaraa, mutta aion käydä toiveikkaana kurkistamassa.

5 kommenttia:

  1. Tere täältä Kemistä! Juttelin Sarin kanssa ja se kerto, että sulla on blogi, no määhän aloin googlaan ja löysin sen!
    Kiva lukea sun koirajuttuja! Sulla on tollanen rationaalinen ote vielä. mulla se on ihan tiessään! Joikulla on ehkä kymmenen viistoista lelua ja ostin sille tännekin omat...
    Vaatteitakin on vaikka kuin! Äiti on kutonu villapaidan. Muut olen ostanu. Melkee kaikki liian isoja vielä. Joiku tosin kasvaa kauheena. Kaks viikkoo sitten mittasin selän ja se oli 24cm nyt se on 29! Kauhee riiviöhän se on. Syö kaikkee.
    Kannatta kerätä lattialta kaikki pois, mitä koira ei saa syyä. Se lattia kun on sen paikka, niin syö kans kaiken. Mun veljen tytön silmälasit (550e) tähän mennessä isoin tuho..Äsken järsi mun puhelinta, kun unohin sen liian alas.
    Tullaan Joikun kans kattoo sun täystuhoa, kun ollaan takasin etelässä. Mukavaa odotusta!

    -Paula-

    p.s. Leksa on mun parhaan kaverin mulle antama nimi.

    VastaaPoista
  2. Haa, huomasin kommenttisi vasta äsken. Ja myönnän heti, että jo maanantaina (neidin ja perheen yhteinen historia kokonaiset kaksi päivää), lampsin kauppaan hankkimaan niitä savustettuja tikkuja. Ihan huomaamatta mukaan tarttui myös yksi kuminen ankka. Ja tänään juuri mietin että pitäisköhän sille raukalle keksiä taas jotain uutta, kun en ehdi käyttää vessapaperia siinä mittakaavassa, mitä tyhjiä rullia aktivointileluina tuhotaan...

    VastaaPoista
  3. Oletko muuten tutustunut Kongin aktivointileluihin? Ne on ihan parhaita! Sisään vaikka pari lusikallista maksalaatikkoa niin koiralla menee tosi kauan saada herkku ulos. Meillä yksinolotreeni lähti tosi hyvin käyntiin juuri noiden lelujen ansiosta :)

    VastaaPoista
  4. Joiku ei ainakaa tykkää kongista, se on sen mielestä tylsä (syvällistä koiran tulkintaa..). Sillä on semmonen toisenlainen, joka on niinku tylppä makkara. Se on just oppinu, et kun sen laittaa pystyyn ja kaataa alhaalta tulee nameja! Toinen on semmone pallo, jota pitää pyörittää, et saa nameja.
    Ne on aika hyviä jättää koiralle ku lähtee, niin se ei ees hoksaa, et sä lähet!

    VastaaPoista
  5. Hommasin Hellille sellaisen pallon, jonka sisään ängetään tavaraa. Huusholli pysyy kyllä huomattavasti siistimpänä kuin tyhjässä vessapaperihylsyversiossa.

    Tuo yksinolo näyttää muutenkin sujuvan aika mallikkaasti; eilen jätin sekä vessapaperihylsyn että tämän pallolelun keskelle lattiaa kun lähdin, ja kun palasin neljän tunnin kuluttua, olivat leikkikalut yhä keskellä lattiaa ja koira makasi kopassaan lähes samassa asennossa kuin lähtiessäni.

    VastaaPoista